PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imh0dHBzOi8vZWtzdHJhc2Vucy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Рецепт картопляних кнедликів з грибами від Ольги Калиновій

20.11.2019

Просто і смачно – саме так можна охарактеризувати рецепти, якими діляться з читачами  STB.UA експерти програми «Слідство ведуть екстрасенси». Ясновидиця Ольга Калинова визнає, що може зчитувати інформацію за допомогою запахів. Тому не секрет, що в своєму арсеналі смачних і запашних рецептів вона має дійсно багато. Одним з них екстрасенс поділилася з читачами сайту STB.UA.

Складові:

Картопля – 500 г

Гриби – 250 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Часник – 2 зубчики

Яйця – 2 шт.

Борошно (пшеничне, млинців) – 0.5 склянки

Сіль за смаком

Чорний мелений перець – за смаком

Кмин – за смаком

Лавровий лист – 3-4 шт.

Приправа для картоплі – за смаком

Рослинна олія – ​​для обсмажування

Для соусу:

Молоко – 50 мл

Сметана – 70 г

Сир твердий – 50 г

Часник – 2 зубчики

Зелень (кріп, петрушка, базилік) – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю в мундирі. Остудіть і натріть її на дрібній тертці або подрібніть виделкою.
  2. Промийте, почистіть і дрібно наріжте шампіньйони. Лісові гриби відваріть до готовності (30-40 хвилин) в підсоленій воді, після чого – дрібно наріжте.
  3. Ріпчасту цибулю, як і часник, потрібно дрібно нашаткувати.
  4. Цибулю, часник і гриби обсмажте, постійно помішуючи. Охолодіть до трохи теплого стану, а потім з’єднайте продукти.
  5. У глибокий посуд викладіть терту картоплю, зажарку з грибів, часнику і цибулі.
  6. Розбийте яйця, додайте борошно, сіль і спеції. Ретельно розмішайте, щоб вийшло густе і в’язке тісто з начинкою. З нього зліпити кнедлики.
  7. Закип’ятіть підсолену воду з лавровим листом, щоб надати кнедликам більший аромат.
  8. Від густого тіста відщіпніть шматочок, сформуйте велику кульку і акуратно опустіть в киплячу воду.
  9. Продовжуйте ліпити кнедлики, поки не закінчиться тісто, і варіть їх, поки вони не спливуть. Після цього варіть їх ще 3-5 хвилин, відкиньте на шумовку або друшляк і перекладіть їх в ємність для запікання.
  10. Приготуйте соус. Молоко доведіть до кипіння, додайте сметану, роздавлений часник, нарізану зелень, сіль та інші спеції. В останню чергу додайте тертий сир.
  11. Залийте отриманим соусом кнедлики і відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання – 15-20 хвилин.

Кнедлики подавайте гарячими, рясно полийте соусом. Можна прикрасити їх рубаною зеленню або шкварками.

Більше на тему: Хаял Алекперов розповів, які талісмани притягнуть добробут у дім

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: