Як приготувати пісну страву з риби? Рецепт від Лариси Гуцану

Следствие ведут экстрасенсы

Триває Великий піст. Багато людей намагаються дотримуватися цієї священного дії. Трапеза під час посту повинна бути не лише правильною, але і корисною. Дуже важливо, щоб організм отримував всі необхідні вітаміни і мікроелементи. Тому потрібно обережно ставитись і до посту і до себе, каже експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси», емпат Лариса Гуцану.

«Під час посту не варто себе обмежувати в таких продуктах: горіхи, овочі, фрукти, тверді сорти макаронів, різні крупи, квасоля, сочевиця, гриби, сіль, зелень. Також у цей перелік входить і риба. Однак її можна вживати лише у певні дні. У церкві продається календар постів, де вказано, коли можна їсти рибу і пити вино «Кагор». Я ж хочу поділитися з вами саме рецептом, в якому присутня риба», – сказала Лариса.

гуцану-1

Інгредієнти:

Риба-1.5 кг, (будь-яка, за смаком та бажанням).

Лимон-1 шт

Картопля-4-5 шт

Морква-1 шт

Цибуля-1-2 шт

Волоські горіхи-150 гр.

Сіль, перець, лавровий лист і зелен. Оливкова олія.

Спосіб приготування:

Картоплю, цибулю, моркву – почистити, нарізати кружечками, посолити і викласти на деко (зробити з них підкладку). Потім філе риби, посолити, поперчити, збризнути соком половинки лимона і оливковим маслом.

Викласти рибку на підкладку, поставити в духовку на 180 градусів на 35-40 хвилин. Після запікання рибку посипати її волоськими горіхами і прикрасити зеленню.

Звичайно, не забуваємо, що піст – це не тільки їжа, але так само молитва і робота над собою.

Смачного та легкого посту!