PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imh0dHA6Ly9la3N0cmFzZW5zLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Суп із сушених грибів та капусти від Яни Пасинкової

Следствие ведут экстрасенсы

Переможниця та член журі «Битви екстрасенсів» в Україні та експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси» Яна Пасынкова поділилася рецептом супу з сушених грибів та капусти, який вона готує для своєї коханої донечки.

пасынкова-9

Інгредієнти для приготування супа із сушених грибів та капусти:

на 2-2,5 літра води

  • сушені гриби – 20-30 г,
  • картопля – 3-4 шт,
  • капуста – 200 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт,
  • морква – 1 шт,
  • 2-3 середніх помідора (за бажанням),
  • часник – 1 зубчик,
  • лавровий лист – 1 шт,
  • сіль,
  • мелений перець

1412230779_sup-iz-gribov2
Способ приготування супа із сушених грибів та капусти:

1. Сушені гриби покласти до невеликої каструлі, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Потім поставити каструлю з грибами на вогонь (при необхідності, долити трохи води), довести до кипіння та варити 20-30 хвилин.

2. Гриби вийняти з відвару (відвар зберегти) і добре промити під проточною водою від піску. Грибний відвар процідити через складену в кілька шарів марлю. Нарізати гриби невеликими шматочками. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Моркву вимити, очистити і натерти на крупній тертці. Картоплю вимити, очистити, ще раз промити і нарізати кубиками або соломкою. Капусту помити під проточною водою й тонко нашаткувати.

3. У каструлі розігріти трохи олії, викласти цибулю, злегка посолити і обсмажити 3 хвилини. Додати моркву і обсмажувати разом з цибулею 5 хвилин. Покласти гриби, обсмажити все разом 2 хвилини. Додати картоплю і обсмажити овочі з грибами 3 хвилини.

4. У каструлю до овочів влити проціджений грибний відвар і воду. Посолити.

5. Суп довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин. Додати нашатковану капусту, лавровий лист, горошини перцю і варити ще 5-10 хвилин, до готовності капусти. За бажанням, після того, як буде готова капуста, можна додати нарізані кубиками або часточками помідори і проварити 2-3 хвилини. Покласти рубану зелень і роздавлений зубчик часнику. Суп досолити, поперчити за смаком, перемішати, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і дати настоятися перед подачею 20 хвилин.

Приємного апетиту!