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
Паска: рецепт з родзинками | Следствие ведут экстрасенсы
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imh0dHA6Ly9la3N0cmFzZW5zLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Рецепт паски з родзинками від Олени Стеценко

Следствие ведут экстрасенсы

Покроковий рецепт приготування паски з родзинками від мольфарки Олени Стеценко ви знайдете у нашому матеріалі.

стеценко-6

«Паску випікаємо тільки у Страсну п’ятницю – спечений цього дня хліб та паска довго зберігаються, не пліснявіють, а тільки сохнуть.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 мл молока (2 склянки по 250 г)

300 г цукру

1 пакетик сухих дріжджів (11-14 г) або 50-60 г свіжих дріжджів

1 кг борошна

5 крупних яєць – розділити білки та жовтки, взбивати окремо білки, а жовтки з цукром до білого стану

200 г вершкового масла розтопити у каструльці

Третина чайної ложки солі екстра

Цедра 1 лимону в тісто разом з родзинками

200 г запарених родзинок

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Пасхальне тісто готуємо у три етапи – це пов’язане із життям Христа – народження й життя Христа (перша опара), смерть та пожертва (друга опара), воскресіння (добавляємо родзинки та ставимо у духовку). Ставимо першу опару як завжди – молоко (1 склянку), дріжджі, цукор (2 ст. ложки), борошно (1 склянка).

Читаю заговір: «В борошно дрібненьке цукор добавляємо, як задовольняємо часу кожну мить. Дріжджі замішаємо – як життя даруємо в кожний наш щасливий і багатий дім. З молоком білесеньким опару ми змішаємо, щастя побажаємо  і здоров’я тілу білому завжди. Як опара здійметься – так бажання здійсняться! На багатство, щастя і здоров’я. Господи всіх нас благослови!»

Потім опару накриваємо серветкою, промовляємо і хрестимо три рази: «Во імя Отця і Сина і Святого Духа. Амінь, амінь, амінь».

Коли опара підійде – добавляємо розтерті жовтки з цукром, взбиті білки, залишене борошно, розтоплене вершкове масло. Ставимо другий раз аби тісто підійшло. Коли збільшиться у два рази – знову вимішуємо, добавляємо запарені родзинки, розриваємо на шматочки (ножем не користуємося!). Кладемо у формочки, змазуємо взбитим яйцем з цукром та випікаємо при температурі 180 градусів.

Поки випікається паска – робимо глазур:

Цукрову пудру розмішуємо з чистим лимонним соком та взбитим добіла білком – в таких пропорціях аби була густа та тягнуча.

Виймаємо паски, дістаємо з формочок, змазуємо глазур’ю, посипаємо кольоровою посипкою, прикрашаємо марципановими фігурками та ідемо святити до церви на Всенічну.

ТАКОЖ:

Домашні тварини – кицьки – обов’язково присутні на кухні та забирають на себе негатив (щоб сусіди не наврочили) – вони п’ють частково молоко, те що іде на приготування паски.

Якщо ви бажаєте, щоб ваші рідні були здорові, то для цього достатньо побажань за святковим столом та заговору при випіканні паски.

У день Святого Христового воскресіння я особисто ніяких обрядів та заговорів не роблю, не гадаю, та й іншим не раджу – цей день присвячений Богові».